IT-beveiliging bedrijven
IT-beveiliging voor bedrijven. Hoe veilig is jouw bedrijf als het gaat om online veiligheid? Pim IT helpt ondernemers hun digitale veiligheid op orde te krijgen. Zodra de belangrijkste maatregelen zijn genomen houden we een oogje in het zeil. IT-beveiliging is nooit klaar, maar een voortdurende activiteit. Om deze reden is cybersecurity altijd inbegrepen bij IT-beheer van Pim IT.
Gerichte aanvallen per week
Gemiddeld betalen
Percentage randsomeware MKB (wereldwijd)
Cyberaanvallen in het MKB
Investeer liever preventief in cybersecurity. Hiermee is de kans een stuk groter dat je cyberaanvallen kunt afweren. Bovendien ben je – indien er toch iet gebeurt – veel sneller weer back in business en zal de schade beperkt zijn. Volgens de KvK krijgen Nederlandse bedrijven wekelijks 294 cyberaanvallen te verwerken.
Een geslaagde hack kost een onderneming gemiddeld 67.000 euro.
IT werkplekbeveiliging
Het voldoende beveiligen van je laptop of desktop inclusief je smartphone. Maar vergeet ook zeker netwerkapparatuur zoals een modem en router niet. Een set aan technische beveiligingsmaatregelen helpen om je apparaten zo veilig mogelijk online te kunnen gebruiken.
Security Awareness
Bewustzijn van cyberrisico’s is essentieel bij informatiebeveiliging. Mensen zijn tenslotte de gebruikers van IT. Denk aan het gebruik van makkelijke wachtwoorden en bovendien hergebruik van login gegevens. Kijk eens door de bril van een mogelijke aanvaller. Juist gedrag begint dus bij awareness.
IT Risicomanagement
Risico is kans maal impact. De uitdaging is het benoemen van de juiste relaties en het goed waarderen van deze variabelen. Pim IT helpt om inzicht te geven in kwetsbaarheden en bedreigingen waarmee IT-risico’s bepaald kunnen worden. Hiermee kun je bepalen welke risico’s wel en niet aanvaardbaar zijn.
Compliance en Privacy
Vanaf medio 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. In hoeverre voldoe jij aan je wettelijke verplichtingen? Naast de AVG zijn er voor veel sectoren aanvullende eisen en richtlijnen beschikbaar. Denk aan de zorg of de financiële sector. Pim IT helpt te voldoen aan wet- en regelgeving.
IT-beveiliging in een notendop
Het waarborgen van je digitale veiligheid is een voortdurend proces dat bestaat uit veel verschillende onderwerpen. Je zou het op zijn minst ingewikkeld kunnen noemen. Gedeeltelijk waar. Een goede cybersecurity vergt absoluut specialistische kennis en is bovendien veel aan verandering onderhevig. Gelukkig is de essentie van cybersecurity wel kort en eenvoudig te duiden.
De essentie van informatiebeveiliging
Bij cybersecurity denken de meeste mensen aan het woord ‘hackers’ en andere termen met een vooral negatieve connotatie. In werkelijkheid kun je beter spreken over het waarborgen van de veiligheid van waardevolle informatiebronnen. Omdat deze bronnen tegenwoordig vrijwel altijd aan internet gekoppeld zijn bestaat in potentie een aantal kwetsbaarheden. Deze kwetsbaarheden kunnen worden uitgebuit door diverse dreigingen zoals malware, phishing of randsomeware. Krijg grip op deze dreigingen door het leggen van de focus op drie waarden.
Informatiebeveiliging gaat in essentie over drie dingen.
1. Beschikbaarheid
2. Integriteit
3. Vertrouwelijkheid
Binnenkort lees je hier verder met meer achtergrond informatie en voorbeelden.
BIV factoren
Informatiebeveiliging gaat in essentie over drie dingen: de BIV factoren. Deze staan voor Beschikbaarheid, Integriteit en Vertrouwelijkheid. Anders gezegd in het Engels én een makkelijk ezelsbruggetje voor de bekende gelijknamige afkorting voor de buitenlandse inlichtingendienst van de Verenigde Staten: CIA.